KURSLARIMIZLA KÖYLERDEYİZ

KURSLARIMIZLA KÖYLERDEYİZ

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezi müdürlüklerinde açılan genel, mesleki ve teknik kurslar köylere, vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Kırsal kesimde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik; bahçecilik, hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, sığır yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, kümes hayvanı yetiştiriciliği, arıcılık, meyvecilik, sebze yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, ağaç ve bağ budamacılığı, tarım makinaları bakımı, peynir üretimi gibi 380'e yakın kurs programı hazırlandı.

Köyde yaşayan vatandaşlarımız ilçe merkezine günlük gelip giderek kursları düzenli takip etme imkânı bulamayabilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak çoğunlukla uygulamalı eğitim de içeren kurslarımızı köydeki vatandaşlarımızın ayağına götürme kararı aldık.

Bu kapsamda İlçe Milli Müdürü Davut TİRYAKİ ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Seda COŞKUNER ŞENEL, ilçemiz Yolbaşı Köyüne ziyarette bulunarak köy muhtarları ile görüşme gerçekleştirdi. Köylerimizde açabileceğimiz kurslar hakkında istişare yapıldı. Muhtarlarımızdan özellikle kalorifer kursu açılması yönünde talep olduğu bildirildi. Ayrıca köylerimizde Halk Eğitimi Merkezi sınıfları oluşturma kararı alındı.

03.11.2021 382

03-11-202103-11-2021